Rendezvények

A Népmesék Világa Kulturális Egyesület szívesen vállal közreműködést kisebb-nagyobb családi rendezvényeken. Programlehetőségeinket úgy állítottuk össze, hogy a mese és a játék összekapcsolásával a gyerekek és szüleik figyelmét, érdeklődését felkeltsük a népmeséink iránt.

Mesemondás

     

Kalandjáték

Kalandjátékunk egy ügyességi-elméleti feladatokból álló óriástársas, melynél mindig az adott nap meséinek megfelelően változtatjuk a kalandjátékunk feladatait, a játék tartalmát. Látványos pályával, nagyméretű papírmasé-szobrokkal jelenítjük meg társasjátékunkat.

A játékosok a pálya teljesítése után oklevelet és kis ajándékot kapnak. A kalandjátékok 2 fő játékvezető segítségével történnek.

  

Asztali társasjáték

 

Saját tervezésű és készítésű, egyedi, magyar népmesékhez kapcsolódó társasjátékok minden korosztály számára 1 játékmester állandó felügyeletével és segítségével. A társasjátékok önállóan játszhatóak, nyomtatott játékszabályt biztosítunk hozzá, de játékmesterünk is segítségére van a vendégeknek.

 

Kiállítás

Szabó Katalin népmese-jeleneteket bemutató dioramai. Az alkotó ezúttal a fát más alapanyagokkal helyettesítette. A rendezvényeken egy munkatársunk segítségével a gyerekek a mese rövid tartalmával is megismerkedhetnek.

 

   

Drámajáték

Közvetlenül a meseelőadás után drámapedagógus vezetésével az elhangzott mesékhez kapcsolódó foglalkozás kb. 15-20 percben.

 

Kézműves, kreatív foglalkozások

Igény szerint, a mesékhez kapcsolódó kézműves, kreatív foglalkozás bővítheti a programkínálatot. A tapasztalatok szerint a szülők is szívesen alkotnak egy-egy szép tárgyat gyermekeikkel közösen.

 

 

Babasarok

A rendezvények ideje alatt a legkisebbek számára nyújt egy biztonságos kikötőt babasarkunk. Szakképzett gondozónő várja a kicsiket, amíg a nagyobbak mesét hallgatnak, vagy a játékokat próbálják ki.