V.Virányosi Méz-és Lekvárfesztivál

2014.09.20 16:00

Szeretettel várunk minden mesekedvelő kicsit és nagyot 2014. szeptember 20-án, 16 órai kezdettel  a Virányosi Közösségi Házba, az V. Virányosi Méz-és Lekvárfesztivál fergeteges, rendezvényére. 

A torkos méhecske című mesét Kollár Melinda előadásában hallhatják a fesztiválra érkező kis méhecskék. A mesemondás után a népszerű óriástársason zümmöghetnek a bátor, virágporgyűjtésre jelentkező méhecskék. Jutalmuk idén sem marad el!

 

 

A 2 napos  V. Virányosi Méz-és Lekvárfesztivál alábbi, részletes programja és egyéb információk a www.viranyos.hu oldalon láthatóak:

V. Virányosi Méz és Lekvár Fesztivál

2014. szeptember 20-21.

Előrehozott időpontban, szeptember 20-21-én rendezzük meg Méz és Lekvár Fesztiválunkat. Az immáron ötödik alkalommal lebonyolításra kerülő rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítsunk a hazai termelők számára a bemutatkozásra, propagálva ezzel a természetes alapanyagból készülő élelmiszereket, a gyümölcs, valamint méz- és mézalapú termékeket, szörpöket.

A fesztivál legfontosabb üzenete, hogy táplálkozzunk egészségesen, és fogyasszunk házi készítésű élelmiszereket. A kóstolóval egybekötött vásáron egy-egy kürtőskalács-, gyerekkönyv-, mézeskalács-, textiljáték-, és kerámia árust is vendégül látunk. Először tavaly történt meg a fesztivál életében, hogy helyben főzött lekvárt ízlelhettek meg vendégeink. Természetesen e kezdeményezést idén is szeretnénk folytatni és hagyománnyá tenni.

A kerületi óvodásoknak és általános iskolásoknak rajzpályázatot hirdetünk a rendezvény kapcsán. Ennek felhívását a Hírek rovatban olvashatják. A rendezvény e pályázat eredményhirdetésével és az ünnepélyes díjátadóval veszi majd kezdetét szeptember 20-án, 10 órakor.Ezt követően a Tatay Színház adja elő a Csillagszemű juhász meséjét az emeleti nagyteremben.

A délelőtt folyamán a gyerekek mézeskalácsot süthetnek a Kenderkóc Népi Játszóház vezetésével, társasjátékozhatnak az Okoskópé izgalmas játékaival, de akár ugrálóvárazhatnak is az udvaron.

Délután zumba és társastánc bemutatóval örvendeztetjük meg a közönséget, 16 órától pedig a Népmesék Világa Kulturális Egyesület hívja kalandjátékra az arra fogékony gyerkőcöket. Akinek kedve tartja, benevezhet a jelmezversenyre és részt vehet a tombolasorsoláson.

Este 17 órától a Csillagszemű táncegyüttes tart gyermek-táncházat, majd a Tündök zenekar húzza a talpalávalót a felnőtteknek, egészen este 10-ig.

 

Szeptember 21-én, 11 órakor Gryllus Vilmos adja elő méltán népszerű dalait, de az előző napi közös játékot is lehet folytatni a Kenderkóc szakképzett és gyerekszerető munkatársaival az udvaron, és az Okoskópé is egész nap várja a játékos kedvű lurkókat a Házban.

Délután az Óbudai Mozgásművészeti Iskola növendékei tartanak balett bemutatót, majd Bigyó és Kamilla bohócok nevettetik a nevetni vágyókat. Utána Németh Luca bábművésszel lehet együttbábozni.

A programok pontos időpontjáról hamarosan tájékoztatjuk Facebook-közösségünket, úgyhogy érdemes oldalunkat figyelni: https://www.facebook.com/viranyoskozhaz

A rendezvény védnöke Pokorni Zoltán polgármester.

A rendezvényre a belépés díjtalan!