Gyereksziget 2014

2014.06.12 18:59

Június 7-8-án Egyesületünk Óbuda vendégeként vett részt a minden évben megrendezésre kerülő Gyereksziget 2014 programon.

Idén Aranyhegy várába látogathattak el vendégeink. 

A játékok termében népmesés asztali társasjátékok, valamint egy óriástársas nyújtott tartalmas kikapcsolódási lehetőséget.

A királyi konyhában az esti lakomaasztal elkészítésében segédkeztek a gyerekek, agyagból csodálatos dolgokat készítettek.

A királyi ékszerkészítő asztalánál a gyöngyfűzés rejtemeiben avatta be Dóra udvarhölgy az érdeklődőket, akik szebbnél-szebb saját készítésű ékszerekkel távoztak.

A sátorban a legkisebbek is találtak maguknak elfoglaltságot, Ági dada, a királyi palántamegőrzőben várta őket a játékokkal.

Nagy sikert aratott Népmeseország királynőjének kiszabadítása, a gyerekeknek előbb a boszorkánytól kellett megszerezni az elvarázsolt torony kulcsát, ahol a királynőt őrizte a félelmetes sárkány.

A toronyhoz egy mocsáron keresztül vezetett az út, majd a toronyban a sárkány megetetése után még egy próba állt a kis vitézek előtt.

A hosszú fogság miatt a királynő igen szomorú kedvében volt, de a legügyesebbeknek még  jobb kedvre is sikerült deríteni a felséges asszonyt és így a királynő újra szabad lett.

Jótett helyébe jót várj, a bátor vendégeket a királynő lovaggá ütötte és erről oklevelet is adott.

A királyi mulattatók a nap folyamán többször is megcsillogtatták tehetségüket, szombaton Oroszi Orsolya Éva által előadott népmeséket Sanyi kísérte gitáron.

Vasárnap Zsákay Győző csodálatos citeramuzsikája nyűgözte le a vendégeket, akik a tűző nap ellenére a sátor előtt hallgatták a felcsendülő dalokat.

 

Reméljük mindenki jól érezte magát, mi- a királyi udvar- számtalan szép emlékkel zártuk ezt a hétvégét is.

Reméljük, a mesék és játékok által sokan kedvet kaptak népmeséink olvasásához!