GYEREKsziget 2014

2014.06.01 10:00

Elvarázsolt torony a Gyerekszigeten

Az Óperenciás tengeren is túl,  ahol a kurta farkú malac túr, ott található Népmeseország . Idén a Népmesék Világa Kulturális Egyesület programján  Aranyhegy várába  látogathatnak el a családok.

A királyi udvar programajánlata:

Királyi színház

Az udvari mulattatók zenés mesemondó előadásain a  királyi udvar népe mellett minden gyerek és felnőtt együtt élvezheti az élőszóval átadott népmeséket.

Játékok terme

Az udvari bohóc nagymester a játékokban. Termében a játékok között minden korosztály megtalálja a számára  legmegfelelőbbet. Nagyméretű, fából készített mesés asztali társasjátékok, óriás társas.

Királyi konyha

Az királyi konyhában a szakácsné mellett kuktáskodhatnak a gyerekek, együtt készíthetik vele az esti lakoma terül-terülj asztalkáját (kézműves foglalkozás)

Ékszerkészítő

A királyi ékszerkészítő ezen a két napon bemutatja csodálatos tudományát, sőt a király utasítására vendégeink szebbnél-szebb karékeket készíthetnek maguknak. (kézműves foglalkozás)

Udvari festő

Az udvari festő megbetegedett, azonban a királyi parancs úgy szól, hogy míg feljön a hold, egy csodálatos festményt kíván, különben elbúcsúzhat a fejétől. Vendégeink egy óriás színezőn együtt készíthetik el a csodálatos művet.(kézműves foglalkozás)

Elvarázsolt torony

Aranyhegy várának elvarázsolt tornyában a királynét fogva bűbájjal tartja fogva a boszorkány. Látogatóink feladata az átkot megtörni, melyért jutalom jár, a királynő lovaggá üti a bátor kis vitézeket.

Királyi palánta sarok

A királyi palántasarokban a legkisebbek is megpihenhetnek és a királyi dada felügyeletével játszadozhatnak. (babasarok)