Bemutatkozás

 

Egyszer volt, hol nem volt Budapesten egy baráti társaság, akik elhatározták, hogy összefognak és létrehoznak egy olyan egyesületet, mely tevékenységének eredményeképpen gyermek és felnőtt közösen bejárhatja a képzelet és az alkotás segítségével Népmeseország csodálatos vidékeit akár látogatóként, akár csapatunk aktív tagjaként.

Átküzdöttük magunkat az alakulás nehézségein, össze- és kitartottunk, új barátokkal, társakkal, ismeretekkel gazdagodtunk. Ma is nyitottan és szeretettel várunk olyan gyerekeket és felnőtteket, akik szeretnének szabadidejükben valami hasznosat és maradandót létrehozni és egy jó csapat tagja lenni.

 

Tevékenységeink

 

Immár majdnem négy éve  - elsősorban a III. kerületben - havi rendszerességgel szervezünk meseklubokat, ahol egy-egy magyar, vagy külföldi mese meghallgatása után a történethez kapcsolódó játékos és kézműves foglalkozásokat tartunk. A rendezvény látogatása díjtalan,  köszönhetően a Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Bákásmegyer Önkormányzatának és a helyszínt biztosító FSZEK Békásmegyeri Könyvtárának.

Szívesen vállalunk nagyobb családi rendezvényeken való bemutatkozást és kiállítási tárgyainkkal, ismeretterjesztő minielőadással,  játékainkkal, és a  mesékkel fenntartani az érdeklődést népünk csodálatosan gazdag mesekincse iránt.

Természetesen ezekre az alkalmakra alaposan fel kell készülni, ezért a háttérben folyamatos alkotómunka zajlik. Készítünk meseillusztrációkat, bábokat, dekorációkat, játékokat és igyekszünk kreatív kézműves ötleteket összegyűjteni.

 

                              


 

Milyen hasznos információkkal találkozhat oldalainkon?

A tárgyak tervezésekor sok rajz és egyéb ötlet kerül papírra, ezeket oldalunkról a GYEREKEKNEK menüpont aloldalairól magáncélra, otthoni felhasználásra le lehet tölteni, ki lehet  nyomtatni.

Ezeknek az oldalaknak a látogatása azonban regisztrációhoz és pártoló tagsághoz kötött. A pártoló tagság feltételeiről bővebben itt tájékozódhat.

 

Sok tehetséges magyar ember tartja fontosnak a népmesék világát, szereplőit valamilyen alkotás formájában feldolgozni, megmutatni,  oldalunkon ezeket is szívesen és örömmel megjelenítjük. A MESÉK menüpont alatt erről bővebb információt talál.

Természetesen az állandó és időszaki kiállítások, gyűjtemények, programlehetőségek után is "vadászunk", várjuk az Önök információit is!

Anyagi lehetőségek híján ez a kezdeményezés nem jöhetett volna létre, ezért magánszemélyek és intézmények is  támogatták ötletünket, melyért külön köszönet jár mindenkinek.

Miután tárgyaink szép számmal sorakoznak a raktárban és a csapat összeforrt, a hangsúlyt szeretnénk az érdeklődő gyerekek és a felnőttek aktív részvételére helyezni, pályázatok kiírásával.

Bármilyen ötlete, kérdése, javaslata van, szívesen várjuk jelentkezését.